Pàgines

dimarts, 30 de novembre del 2010

L'Espia de Mahler i els sons (7 i 8)

Seguim. Els espais radiofònics 7è i 8è del Quadern de Sons que s'emet dins el programa L'Espia de Mahler que realitza Jordi Cos a Ràdio Sabadell 94,6:


7.- Cinema. Efectes de Sala (7:35)

8.- El vent (5:39)
Per escoltar L'Espia de Mahler sencer (una hora) podeu anar a la pàgina dels programes a la carta de Ràdio Sabadell 94,6 o bé, baixar-vos-el, clicant :

dimarts, 16 de novembre del 2010

L'Espia de Mahler i els sons (5 i 6)

Els espais radiofònics 5è i 6è del Quadern de Sons que s'emet dins el programa L'Espia de Mahler que realitza Jordi Cos a Ràdio Sabadell 94,6:

5.- Ocells (5:02)

6.- Els Sons Perduts (5:22)
Per escoltar L'Espia de Mahler sencer (una hora) podeu anar a la pàgina dels programes a la carta de Ràdio Sabadell 94,6 o bé, baixar-vos-el, clicant :

dissabte, 13 de novembre del 2010

Conferència de Mark Berger

Mark_Berger
El senyor Berger, persona afable i amb un bagatge molt considerable en el món del so per cinema, va pronunciar, ahir divendres, una conferència a Barcelona organitzada per l'Acadèmia del Cinema Català, amb la col·laboració de l'escola de cinema Bande à part.

Després de mostrar i comentar uns exemples del treball sonor en unes seqüències de The talented Mr. Ripley, on ell va treballar-hi com a mesclador, va seguir un col·loqui, que va resultar massa curt perquè el senyor Berger tenia un compromís.

Més tard, quan els pocs que teníem temps per fer petar la xerrada entre nosaltres mentre l'esperàvem el varem recuperar, li preguntarem algunes coses, moltes menys del que el cos ens demanava. Un home que ha viscut l'època extraordinària d'aquells tres nous estudis sorgits al nord de Califòrnia, en competència amb Hollywood, Saul Zaentz, Zootrope i Skywalker, té moltes coses per explicar i nosaltres, moltes per aprendre i entendre.

Gràcies per la visita!

dijous, 4 de novembre del 2010

Els sons de Juanpere

D'un Edu a un Salvador. Així és la xarxa. Del blog de Salvador Juanpere m'enduc un tall petit del post De cigales i formigues...:
Mentre dibuixo, del fons de la vall, de cap al límit de l’urbanització i penetrant la calma xafogosa del migdia, com un contrapunt al brunzir espès de les cigales, en pugen unes intermitències de so. Un colpejar lleu, fosc, sec, entretallat i discontinu com un Morse primari. És el senyal d’algú que treballa. Sembla el missatge insistent i poruc de l’únic ser actiu d’aquests contorns i en aquesta hora. Reconec aquest so esqueixat que puja, com l’eco d’un fer calmat però sense pauses. Reconec aquest so encara que arribi filtrat per un serrell d’alzines, buguenvíl·lies i mimoses. En reconec el dring esquerdat de test mesclat amb el metall que colpeja: un paleta escapça totxanes. [...]

Edu Comelles

L'Edu Comelles m'escriu un comentari sobre els (mini) programes de ràdio. Llenço la canya de pescar i trobo l'Edu a uns quants llocs:
Home inquiet. Ara és a punt de fer un estudi de doctorat en Art Sonor a València. Prenc bona nota de la seva aplicació de la llicència Creative Commons als treballs discogràfics.

dimecres, 3 de novembre del 2010

L'Espia de Mahler i els sons (4)

Podeu escoltar el meu quart petit espai radiofònic (mínim!) Quadern de Sons, que es va emetre el passat diumenge dins el programa L'Espia de Mahler que fa Jordi Cos a Ràdio Sabadell 94,6:

4.- Els sons petits (4:12)
Per escoltar L'Espia de Mahler sencer podeu anar a la pàgina dels programes a la carta de Ràdio Sabadell 94,6 o bé, baixar-vos-el, clicant aquí.