Pàgines

dimarts, 21 d’abril del 2009

Got de vi

sonograma-omplir un got de vi
Una ampolla de vi i un got, no gaire gran, a punt de ser omplert. El so primer és especial, pel ritme entretallat del líquid sortint de l'ampolla i pel glu-glu, o gluc-gluc, que va canviant de to. En el sonograma s'hi poden apreciar aquests elements.

La segona mostra sonora és el mateix enregistrament, però alentit, com si rodés a un 33% (aprox) de la seva velocitat original.

Omplint un got de vi (0:09)

El mateix so d'omplir el got, molt alentit (0:28)

2 comentaris:

David Ciscar ha dit...

Ja parlaves de la meravella del primer so de l'ampolla acabada d'obrir. És curiós però en el primer que m'has fet pensar és en la delícia de l'olor d'una cigarreta rossa acabada d'encendre. Es deu poder representar amb algun "olor"grama? Fa 9 anys que no fumo i aquesta olor encara em captiva...

El segon so, sembla més pastós, dens. Escoltant-lo m'he adonat que el raig colpejant contra el vidre de la copa també fa un "va-i-ve"; el raig de vi és desviat rítmicament per l'aire que vol entrar a l'ampolla pel mateix forat per on raja.

Gràcies, és deliciós!

Ricard Casals Alexandri ha dit...

Jo fumava en pipa i la seva olor segueix tenint un fort poder evocatiu.

"L'aire que vol entrar a l'ampolla pel mateix forat per on raja", això m'està bé. Una bona descripció. M'imagino que aquest tipus de turbulències estan molt ben estudiades pels físics.

Salut!