Pàgines

dijous, 14 de desembre del 2006

Artefactes

Joan Vicenç pregunta:
Existeixen artefactes al mercat mitjanament bons per a poder agafar els sons del vent, de l'aigua, dels ocells, de les fulles...?
Sí senyor, hi ha artefactes, petits com una càmera de fotos, que graven so.

Un camí barat:
  • trobar algú que tingui un minidisc, no l'usi i ens el deixi;
  • potser és un minidisc dels antics (graven el so comprimint-ne les dades amb la codificació ATRAC); o potser és dels nous, que poden gravar sense comprimir dades, en format WAV;
  • comprar un micròfon estèreo senzill, que tingui una mica de cable, perquè no gravi també el soroll del mecanisme del minidisc: l'AUDIO-TECHNICA PRO24 (100 €), o el SONY ECM MS907 (140 €).
Un camí una mica més car, triar un d'aquests 3 nous artefactes (entre 300 i 500 €):Si queda temps, podeu donar un cop d'ull als Consells i idees per a sortir a gravar sons (pdf, 276 KB).

El vent és i serà la dificultat més gran a l'hora de sortir a gravar. En cas d'urgència, es pot cobrir el micròfon amb un mitjó.

Per cert, la paraula artefacte és ben curiosa...

P.D. (de l'endemà): Els tres models de gravadors (agrupats en el segon camí) ja porten un micròfon estèreo posat. No cal comprar-lo a part. Suficient per a sortir a gravar immediatament!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per una informació tan útil.

Segons l'Alcover-Moll, artefacte: Cosa feta per art de l'home. "Portà a Barcelona el primer automòbil, i l'aparició de l'artefacte...produí, en el país, una sensació extraordinaria."

Salut.