Pàgines

dissabte, 16 de maig del 2009

Gravació binaural

La gravació feta per una parella de micròfons omnidireccionals col·locats a cada pavelló auricular (orella externa) i, per tant, separats uns 18 cm. un de l'altre, permetrà una reproducció fidel i un estèreo molt espectacular. Encara que només a través d'uns auriculars, ja que s'ha d'escoltar de la mateixa manera com s'ha gravat. Aquests són els punts bàsics de la gravació binaural (que té els seus pros i els seus contres).

Hi ha diferents fabricants de jocs de micròfons binaurals (encara que alguns només són quasi-binaurals), que a més a més d'oferir una imatge estèreo molt oberta, permeten fer enregistraments d'una manera molt discreta.

Animat pels comentaris d'Augusto Casanovas i d'Anita sobre els micros que ells usen, he recopilat una mica d'informació (els preus no contemplen el seu enviament):
  • OKM-Soundman. El model Soundman OKM II klassik A3 (A3 és un adaptador): € 210. A Thomann es poden comprar per 175 €.
  • DSM Sonic Studios. Models DSM-1S i DSM-6S, amb molts tipus segons la sensibilitat i la resposta de freqüència. Entre $450 i $650.

4 comentaris:

anita ha dit...

en La Fundació Antoni Tapies hay una propuesta binaural molt interesant. hoy Domingo hasta las 20h... Se llama el espacio imaginado. + info en último post!!!

Ricard Casals Alexandri ha dit...

gràcies per la info!

David Ciscar ha dit...

Falten els meus ;-)

J els vaig comprar l'any passat i, to i que no he tingut gaire temps per experimentar-los, estic força contnentdels resultats:

Microphone Madness
MM-BSM-8
True & Natural Hook On In-Ear Binaural Stereo Microphones

Es poden comprar amb una càpsula convencional per $75 o amb una MKE-2 de Sennheiser per $260

Ricard Casals Alexandri ha dit...

és cert, hi falten i semblen que estan bé! i barats!

gràcies