Pàgines

dimarts, 26 de maig del 2009

Un otodate al parc

el crater del parc central del Poblenou
Anava a escriure que em semblava que havia descobert un otodate (un lloc especial per parar l'orella, per aturar-se a escoltar) al Parc Central del Poblenou (dissenyat per Jean Nouvel).

Però després de llegir les queixes del veïns i conèixer l'elevadíssim cost del parc (24 milions d'euros) i de les cadires metàl·liques unipersonals (un miler d'euros cadascuna), francament, se m'han passat les ganes!

Tanmateix, hi ha un espai enfonsat en espiral, el crater, on els sons del voltant, trànsit rodat, nens jugant, sirenes llunyanes, tot hi arriba una mica filtrat i esmorteït i sembla que et passi per sobre, sense tocar-te. És especial, sí, però potser una mica massa car...

Dins el Pou del Món del Parc Central del Poblenou (0:56)
PD.- Li he dit crater, però el seu nom és el Pou del Món. No us perdeu el primer comentari a aquest post (de part d'Anita).

2 comentaris:

anita ha dit...

En el 2004, diferentes iniciativas de vecinos y colectivos de artistas decidieron trabajar en la limpieza de un terreno enorme, lleno de basura y abandonado por la administración. Un terreno en el que se tenía que proyectar un parque y que estaba justo delante de Hangar. Le llamaron ParcCentralPark y la idea era darle un uso comunitario. Pero inmediatamente el ayuntamiento envió policía para impedir su limpieza y arreglo y, tras destruir los arreglos que se habían hecho, aceleró los planes para construir la pequeña cárcel ajardinada que hay hoy en día. Otro dato, "El Pou del Mon" es una idea original de uno de los vecinos, apropiada por el señor Nouvel y las autoridades. Este año me he desplazado a Hangar cada martes para hacer un curso de audio. Muchos días el parque estaba cerrado a cal y canto, y los días en que estaba abierto daba un poco de miedo atraversarlo de lo solitario que estaba. Creo que es uno de los ejemplos arquitectónicos más claros de la actual política urbanista del ayuntamiento: todo para los vecinos pero sin los vecinos.

Ricard Casals Alexandri ha dit...

quin desastre de projecte!

quin robatori!

(ah, rectifico, el que jo li dic crater s'ha de dir "el pou del món", no?)

Gràcies, Ricard