Pàgines

diumenge, 7 de juny del 2009

Reduint la reverberació

plugin deconvolucio audio
Sembla que ens estem acostant a una de les eines que semblaven utòpiques, impossibles i que han sigut somiades per tanta gent de so.

NML RevCon-RR és un plugin (en aquest cas, per a ProTools) que redueix la reverberació d'un enregistrament efectuat en un lloc reverberant, amb un afinament especial per a la veu, segons es pot escoltar en els exemples que proposen.

Serà qüestió de provar-ho en el món real, amb els rodatges reals. Hi ha una demo del plugin per a 14 dies.

PD de l'endemà.- Aquest post es deia "Deconvolució d'àudio (2)". Però l'he canviat perquè no estic segur que el plugin es basi en les teories de la deconvolució. Anterior post sobre la deconvolució d'àudio.

1 comentari:

David Ciscar ha dit...

Des de petit que visc amb interès tot allò relacionat amb el so. Hi ha coses que fa pocs anys quedaven en el terreny de la imaginació: treure la reverb a un enregistrament era tan fantàstic com canviar el to o l'harmonització d'una pista estèreo. De fet, hi ha processos que s'han convertit en habituals, però que encara em meravellen: el time stretching, per exemple, sembla cosa de magia.

Sobre aquests miracles de la manipulació sonora, m'agrada una frase del desenvolupador del Melodyne, Peter Neubäcker: "Allò que no és possible en teoria, esdevé possible a la pràctica".