Pàgines

dimecres, 23 de gener de 2008

Sobre sons perduts

Descobreixo a la revista Gràcia del mes de gener una entrevista amb Teresa Rubio sobre la segona edició del projecte "Sobre els sons perduts". És una Iniciativa de l'Associació Experimentem amb l'Art (C/ Torrijos, 68. 08012 Barcelona).

Es tracta d'incitar a diversos col·lectius del barri de Gràcia de Barcelona a enregistrar el seu entorn sonor, la seva identitat sonora. El resultat de tot plegat es pot escoltar a Ràdio Gràcia (107,7 FM) els dies 21, 23, 28 i 30 de gener, de 19 a 19.30 hores.

La primera emissió va ser abans d'ahir, dilluns. Me l'he perdut. Avui - dimecres - intentarem estar atents a la segona. Ignoro si Ràdio Gràcia té una pàgina web pròpia - no l'he sabut trobar - on es puguin tornar a escoltar alguns dels programes ja emesos.

Em pregunto si el projecte "Sobre els sons perduts" té un lloc web on hagin penjat els sons recullits, amb informació de com li ha anat a cada col·lectiu enregistrador. Estaria bé.

A l'observació (de l'entrevista publicada): "Però no treballeu amb sons perduts, sinó presents", Teresa Rubio respòn: "Són sons perduts sempre, perquè tots els sons es perden. No queden enlloc. Aquesta conversa ja s'hauria perdut si no fos per la gravadora."

És cert. Tanmateix, el so només pot existir quan algú l'escolta. Oi? Hi pensarem.
***
PD: Per cert, aquest és el post número 700. El primer, la nit del 23 d'octubre del 2003.